ДЕЧИЈА ПИЈАЦА НА ПИЈАЦИ ”ЗЕМУН”

17. октобар 2016.

 
Чланови Већа ГО Земун Предраг Јевремовић и Владимир Костић у суботу 15. октобра на Омладинском тргу пијаца ”Земун” присуствовали су отварању дечије пијаце, која је овог викенда била право место за дружење и забаву с децом предшколских установа и ученика основних школа.
 
На креативан начин деца су се представила кроз различите програме и садржаје. ”Циљ манифестације јесте да најмлађима на едукативан и занимљив начин укажемо на значај здравих навика и исхране, да подстакнемо њихову креативност, као и да се кроз игру упознају са осећајем међусобног даривања”, рекао је Иван Сочо, директор ЈКП ”Градске пијаце”.
 
Посетиоци манифестације имали су прилике да купе ликовне радове, ручно рађен накит и предмете, размене уџбенике и лектире, као и да се упознају са различитим секцијама школа, а најмлађи су украшавали пијачни плато на тему ”воће и поврће” и учествовали у креативним радионицама. У музичко-сценском наступу суграђани су имали прилику да уживају у позоришним представама, плесним кореографијама, реситалима, наступима школских хорова, ревији шешира, наступу музичке школе ”Коста Манојловић” и КУД-а ”Јана”.
 
На првој дечијој пијаци учествовале су предшколске установе ”Чаролија”, ”Врапче” и ”Бубамара”, као и основне школе ”Лазар Саватић”, ”Вељко Рамадановић”, ”Светозар Милетић” и ”Станко Марић”.
 
naslovna
 
slika1
 
slika2
 
slika3