ДЕЧИЈА НЕДЕЉА У ЗЕМУНУ

07. октобар 2015.

 
У среду 7. октобра Удружење ”Пријатељи деце Земуна” у друштву земунских предшколаца, основаца и средњошколаца посетило је општину Земун. Врата општине Земун традиционално су отворена сваке године у оквиру ”Дечије недеље” за најмлађе грађане Земуна. Добри домаћини су им били заменик председника ГО Земун Дамир Ковачевић и заменици председника ГО Земун Славиша Топаловић и Милан Милисављевић.
 
Најмлађим Земунцима обратио се заменик председника ГО Земун Дамир Ковачевић: ”Ово је ваша општина. Ту смо да уважимо све ваше идеје за све што вам недостаје – паркић, иглашите, шеталиште. Ово јесте ваша недеља, али и свака друга недеља у години је ваша, јер ви сте наша будућност”.
 
Деца су руководству Општине предала поруке са њиховим потребама и правима, а малишани вртића ”Рода” из Угриноваца помоћнику председника Славиши Топаловићу уручили су поклон захвалности.
 
Дечији записи указују на нагомилане проблеме са најмлађих суграђана Земуна, на потребу заштите деце од сваког облика насиља и мобилизацију јавног мњења у корист деце.
 
Мото овогодишњег програма ”Подршка породици – најбоља подршка деци” опомиње ”свет одраслих” о потреби доношења Закона о дечјем омбудсману као инстуционалном оквиру за смањивање злостављања, занемаривања и спречавања кршења, заштите и остваривања других дечјих права.
 
После пригодног дечјег уметничког програма који су извели присутни предшколци и основци су од општине Земун добили слатке пакетиће, а средњошколци су имали прилику да у кабинету председника општине Земун разговарају са својим домаћинима из општинског руководства. У срдачном разговору договорено је да у наредном периоду представници школских парламената успоставе чвршћу сарадњу са Скупштином градске општине Земун и општинском Канцеларијом за младе.
 
????????????????????????????????????
 
????????????????????????????????????
 
????????????????????????????????????
 
????????????????????????????????????
 
????????????????????????????????????
 
????????????????????????????????????