ДАН ШКОЛЕ “РАДИВОЈ ПОПОВИЋ”

18. октобар 2019.

 

Помоћник председника Градске општине Земун Милорад Радуловић, 17. октобра присуствовао је обележавању Дана Oсновне школе “Радивој Поповић” у Земуну. Ова школа, коју похађају деца оштећеног слуха из читаве Србије, прославила је 72 године постојања и рада.

Директор школе Жељко Покрајац поздравио је присутне госте, представнике образовних установа, институција, родитеље и сараднике. Прослава рођендана била је прилика да ученици изведу пригодан културно уметнички програм уз помоћ својих васпитача и наставника.

Школа која носи име Радивоја Поповића, оснивача српске сурдопедагогије и првог учитеља за глуву децу у Србији, данас је модерна установа у оквиру које је и ђачки интернат. Основна делатност ове школе је образовање и васпитање деце са оштећењем слуха, проблемима у говорно-језичком развоју, деце са аутизмом и другим сметњама у развоју. Наставу спроводи високо стручан кадар, дипломирани дефектолози, доктори и магистри наука. Крајњи циљ је развој говора и комуникације и стицање вештина које су потребне за самосталан живот и рад, што су основни предуслови за успешну социјалну инклузију.