ДАН ШКОЛЕ ”ПЕТАР КОЧИЋ”

13. јун 2019.

 

Председник Градске општине Земун Дејан Матић и секретар Скуштине ГО Земун Марко Јанковић присуствовали су свечаности коју су ђаци и професори припремили поводом дана Основне школе ”Петар Кочић”.

Том приликом председник Матић нагласио је да је Земун поносан на историју школства коју има и која је окосница данашњег развоја и успеха образовног система Општине.

”Сви параметри показују да је рад у школама на високом нивоу, што се највише види по резултатима које земунски ђаци остварују на такмичењима. Општина ће као и до сада пратити ваша рад и награђивати како ђаке, тако и професоре и, наравно, наставити да улаже у школску инфраструктуру”, рекао је председник Матић.

Основна школа ”Петар Кочић” једна је од најстаријих школа, не само у Земуну, већ и у Србији. Њени почеци сежу у давну 1880. године.

Кроз своју дугу историју школа је мењала имена од ”Немачка основна школа” при оснивању 1880, школа ”Краљица Марија” након Првог светског рата, ”Школа бр.37” и ”Осмолетка бр.14” непосредно после Другог светског рата. Од 1952. године добија назив Осмогодишња школа ”Петар Кочић” и тако се зове све до садашњег имена Основна школа ”Петар Кочић” , које носи од 1958, после изградње нове школске зграде.