ЦВЕТНА АЛЕЈА ЗЕМУНА

15. јун 2018.

 

Градска општина Земун је и ове године организовала традиционалну манифестацију ”Цветна алеја Земуна”, а у сарадњи са ЈКП ”Зеленило Београд” наши финалисти учествоваће и у градском такмичењу ”За зеленији Београд”.

 

 
Завршна свечаност и проглашење победника одржано је у простору Канцеларије за младе, уз присуство учесника и бројних гостију. Том приликом секретар Скупштине ГО Земун Марко Јанковић рекао је да Градска општина Земун, по 18 пут организује ову традиционалну манифестацију са циљем да се мотивишу сви грађани Земуна како би Земун и Београд били зеленији, чистији и лепши и захвалио се такмичарима на труду који су уложили да улепшају простор у коме живимо и пожелео им успех на престижном градском такмичењу, после чега је победницима уручио награде и плакете.

 

 
Ове године пријављенo је 50 такмичара у 5 категорија, а додељено је и 8 плакета ван такмичарског програма, а мото акције је позитивнији однос грађана према зеленилу и цвећу, са циљем уређења, чишћења, озелењавања и улепшавања башти, балкона, јавних површина и пословних простора.
 
Жири у саставу Зорана Цветковић, Ненад Лазаревић, Марина Стојановић, Јована Ђокановић и Милица Терзић прогласио је победнике у следећим категоријама:
 
Најлепша башта Земуна 2018.
 
Прва награда – Сања Томић
Друга награда – Владимир Марјановић
Трећа награда – Србијанка Ајдачић

Најлепше блоковско зеленило Земуна 2018.

Прва награда – Љубинка Бурош
Друга награда – Снежана Симић
Трећа награда – Миле Ћурчић
 
Најлепше школско двориште Земуна 2018.
 
Прва награда – ОШ ”Станко Марић”
Друга награда – ОШ ”Горња варош”
Трећа награда – ОШ ”Раде Кончар”
 
Најлепше предшколско двориште Земуна 2018.
 
Прва награда – ПУ ”Земунски бисер”
Друга награда – ПУ ”Искрица”
Трећа награда – ПУ ”Оаза”
 
За најлепше уређени простор испред и око пословног објекта победник је кафана ”Стара српска кућа”.
 
За најлепши и најуређенији пословни простор проглашен је Геронотолошки центар ”Бежанијска коса”.
 
Плакета за учествовање у традиционалном такмичењу добили су Милица Бјелобрк, Роса и Јанко Ковачевић, Србијанка Ајдачић, Дијана Вукашиновић, Бранислав Вујачић и Душанка Мијатовић.

 

 
Победници у свакој категорији као и победник у категорији за најлепши пословни простор, биће предложени за Градско такмичење под називом ”За зеленији Београд 2018” које ће бити одржано почетком јула месеца у просторијама ”Зеленила” на Малом Калемегдану.