ЧУВАМО УСПОМЕНУ НА МАЛУ МИЛИЦУ РАКИЋ

31. јул 2017.

На иницијативу Градске општине Земун, Министарство одбране Републике Србије донирало је обнову парка ”Мала Милица Ракић” у Батајници.
Анђела, сестра мале Милице Ракић, 29. јула, са малишанима пресекла је црвену врпцу и свечано је отворен реновирани парк.
 
Овом радосном догађају за малишане Батајнице присуствовали су председник Градске општине Земун Дејан Матић, министар одбране Александар Вулин и председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић.
 
Пројекат је реализовала Управа за инфраструктуру Војске Србије, а за извођење радова били су задужени Војнограђевинска установа ”Београд” у сарадњи са Војнограђевинским центром ”Београд”. Поправљене су клацкалице, љуљашке, клупе и остали парковски мобилијери намењени деци.
 
”Парк у Батајници чува сећање на малу Милицу Ракић, трогодишњу девојчицу, која је погинула у НАТО бомбардовању наше земље 1999. године. Овај парк, као и многи други пројекти, реализују се захваљујући јединственој политици Републике, Града и Општина која даје резултате и гарант је друштвеног напретка. Овај парк сви ми треба да чувамо и да бринемо о њему у име слободе, у име живота, са жељом да се деца у њему безбрижно играју. Апелујем на грађане Батајнице да чувају овај парк, јер тако исказујемо поштовање према свим жртвама НАТО бомбардовања чији је симбол постала мала Милица Ракић.”, рекао је председник Градске општине Земун Дејан Матић.
 
Министар одбране Александар Вулин је нагласио да је наша војска моћна, организована и способна да одврати сваког агресора и да се смрт Милице Ракић више никада не деси, а председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић je подсетио да је овај парк пун симболике и да треба да буде симбол победе над разарањем и убијањем.
 
Фонд ”Мала Милица Ракић”, чији је оснивач Градска општина Земун, поклонио је 2005. године малишанима Батајнице парк на површини од 1000 квадрата. Овога пута, као добар домаћин, Фонд је све присутне малишане даривао са пригодним поклонима. Свечаном отварању присуствовала је породица мале Милице,чланови Већа ГО Земун Гаврило Ковачевић и Стеван Родић, одборници Скупштине Градске општине Земун и многобројни грађани Батајнице.