ЧИШЋЕЊЕ СНЕГА И ЛЕДА У ЗЕМУНУ

12. јануар 2017.

 
Члан Већа Градске општине Земун Гаврило Ковачевић обишао је са комуналним инспекторима локације на којима се чисти снег и лед са површина у јавном коришћењу и уклањају леденице са истурених делова зграда.
 
Том приликом сусрео се са грађанима Алтине који чисте снег не само испред својих кућа, већ помажу и старијим комшијама који не могу сами да очисте тротоаре и прилазе, а обезбеђена је и механизација.
 
„Општина је у сарадњи са председницима скупштина станара на време започела припреме за ове хладне дане. Канцеларија за пријем грађана је на располагању за све информације и пријаве било каквих проблема. Комунална инспекција је свакодневно на терену, делује превентивно и обавештава све грађане о њиховим обавезама чишћења снега. До сада нисмо имали никаквих пријава од стране грађана, али апелујем на све да буду у стању приправности како би све протекло у најбољем реду“, рекао је Ковачевић.
 
Општина Земун је почетком децембра 2016. године обезбедила довољне количине индустријске соли за посипање тротоара и прилаза зградама, како би се скупштине станара благовремено припремиле за падавине и зимске услове. На укупно 8 пунктова подељено је 32 тоне соли грађанима, здравственим, културним и образовним институцијама на територији Општине Земун, а у наредном периоду очекује се и интервентна количина од 10 тона индустријске соли.
 
Одлуком о комуналном реду прописана је обавеза уклањања снега и леда и казне за физичка и правна лица, уколико не уклањају снег и лед са површина са којих су наведеном одлуком обавезни. У току данашњег дана комунални инспектори контролишу очишћеност тротоара и стаза, као и уклањање леденица са истурених делова зграда.
 
naslovna
 
slika 1
 
slika 2
 
slika 3
 
slika 4