ЋИРИЛИЦА – НАШЕ ПИСМО

20. септембар 2016.

 
У оквиру манифестације ”Дани европске баштине” на тему ”Културно наслеђе и заједнице – живети с наслеђем” отворена је 20. септембра 2016. године изложба ”Ћирилица – наше писмо” у основној школи ”Светозар Голубовић – Митраљета” у Батајници.
 
У присуству члана Већа општине Земун Владимира Стојковића изложбу, која ће трајати наредних седам дана у холу школе, отворио је председник Удружења ”Култура ћирилице” Иван Стратимировић.
 
”Општина Земун подржава манифестације, које чувају и негују традицију народа и које, као што смо сведоци данас, наше наслеђе преносе маладим генерацијама. У сарадњи са другим институцијама током године организујемо и реализујемо различите програме у којима учествују сви грађани Земуна, афирмишући тако стваралаштво свих генерација.”, истакао је члан Већа општине Земун Владимир Стојковић на отварању изложбе.
 
Стратимировић је на 17 експоната показао на који начин је наше национално писмо стилизовано за коришћење у најмодернијим рачунарским и андроид технологијама. Упознао је ученике са значајем ћирилице, саставним делом историје и традиције српског народа. После кратког предавања заинтересованим ученицима је одржао час лепог писања.
 
naslovna cirilica
 
foto 1 cirilica