ЧЕТИРИ ДЕЦЕНИЈЕ ФЕСТИВАЛА МОНОДРАМЕ И ПАНТОМИМЕ

19. јун 2015.

 
Међународни 40. јубиларни Фестивал монодраме и пантомиме, чији је оснивач Општина Земун, биће одржан од 23. до 28. јуна 2015. године на више локација у Београду. Свечано отварање јубиларног 40. Фестивала монодраме и пантомиме одржаће се у четвртак, 25. јуна са почетком у 19.30 часова у Позоришту лутака “Пинокио” (ул. Гоце Делчева бр. 1). Фестивал отвара драмски писац Душан Ковачевић.
 
У такмичарском делу програма публика ће имати прилику да погледа 11 монодрама, три пантомиме и четири стенд ап наступа. Фестивал ће трајати шест дана, уз богат пратећи програм. Поред гостију из региона (БиХ и Хрватска) домаћинима ће се придружити и гости из Јерменије, Румуније, Израела и Канаде.
 
У пратећем програму организатори су припремили промоцију монографије поводом 40 година Фестивала монодраме и пантомиме, традиционалну шаховску симултанку учесника Фестивала са велемајстором Алисом Марић, изложбу лутака и промоцију књиге Зијаха Соколовића ”Глумац је… глумац је… глумац”.
 
На челу овогодишњег Савета Фестивала налази се глумац Предраг Милетић, а чланови су: Радомир Путник, Рада Ђуричин, Игор Бојовић, Растко Јанковић, Стеван Родић и Вања Станивук. Директор Фестивала је Борислав Балаћ.
 
Комплетан програм: http://www.festmono-pan.org.rs/program
 
FESTIVAL MONODRAME I PANTOMIME