БГ ПРАKСА 2019

25. март 2019.

Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду позива студенте завршних година да се пријаве за учешће у програму Универзитетска радна пракса – БГ ПРАKСА 2019.

 

БГ ПРАKСА омогућава студентима да по јединственом моделу обављају стручну праксу у јавним и јавним комуналним предузећима, организационим јединицама Градске управе, установама културе и градским општинама и стекну практична знања, вештине и релевантно радно искуство током студија и на тај начин унапреде своје академско образовање.

 

 

Тромесечну радну праксу, уз подршку више од 140 ментора, нуди 46 установа чији је оснивач град Београд: Предузећа: ЈKП „Београдски водовод и канализација“, ЈП „Градско стамбено” , ЈKП „Београд пут“, Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда, ЈП „Београдска тврђава“, ЈKП „Ветерина Београд“, ЈKП „Инфостан технологије“ Београд, ЈKП за јавне гараже и паркиралишта „Паркинг сервис”,  Туристичка организација Београда, ЈKП „Погребне услуге”, ЈKП „Градске пијаце“, ЈKП „Зеленило Београд“, градске општине: Вождовац, Земун, Савски венац, Стари град, Врачар, Гроцка, Звездара и Младеновац, установе културе: Библиотека града Београда, Библиотека „Милутин Бојић“, Библиотека „Димитрије Туцовић“ Лазаревац, Библиотека „Влада Аксентијевић“ Обреновац, Дом омладине Београда, БИТЕФ театар, Југословенско драмско позориште, Музеј афричке уметности – збирка Веде и др Здравка Печара, Музеј града Београда, Завод за заштиту споменика културе града Београда, „Центар за ликовно образовање“ Шуматовачка, Kанцеларија за младе, Градско веће, као и 13 секретаријата Градске управе.

 

Свим полазницима програма током три месеца трајања праксе биће обезбеђена накнада за топли оброк и превоз. Ангажовање у програму, као препозната релевантна ваннаставна активност студената Универзитета у Београду, носи и додатне /некумулативне/ ЕСПБ бодове.

 

Kонкурс са свим детаљима о локацијама и позицијама за праксу, описом посла, условима за сваку позицију и потребним документима налази се на сајту Центра за развој каријере, на страници http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/bgpraksa. На истој страни сајта истакнути су важни датуми везани за процес пријаве, предселекцију, селекцију,  одговори  на најчешће постављена питања, линк ка пријавном формулару за конкурс, као и  “Водич кроз конкурс” са позицијама организованим према факултетима.

 

На конкурс се могу пријавити заинтересовани студенти завршних година основних и мастер студија у складу са наведеним условима конкурса за расписане позиције.

 

За све кандидате неопходно је да приложе скенирану потврду о редовном студирању са одговарајућег факултета.

 

Kонкурс је отворен до 5. маја 2019. године у поноћ, а први дан праксе биће 17. јун 2019.

 

О ПРОГРАМУ БГ ПРАKСА:

 

Програм се реализује десету годину за редом захваљујући успешној сарадњи Универзитета у Београду и Града Београда, а осмислио га је Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду. До сада је кроз програм БГ пракса прошло близу 2000 студента са 27 факултета Универзитета у Београду. Програм је резултат заједничког настојања да што већи број студената Универзитета у Београду стекне практична знања, вештине и релевантно радно искуство током студија и тако унапреди своје академско образовање; проистекао из потребе да се што већем броју младих људи са универзитетском дипломом пружи подршка у професионалном усавршавању, али и  препознавање важности идеје да концепт друштвено одговорног пословања постане интегрални део пословних стратегија јавних предузећа у Београду.