БЕОГРАД ДОБИО ПРВИХ ДЕСЕТ АУТОБУСА ИЗ КООПЕРАЦИЈЕ „ИКАРБУСА” И „МЕРЦЕДЕСА”

25. септембар 2015.

 
Александар Вучић, председник Владе Републике Србије, Синиша Мали, градоначелник Београда, и Аксел Дитман, амбасадор Немачке, присуствовали су примопредаји десет аутобуса које је компанија „Икарбус” произвела у кооперацији са „Мерцедесом”.
 
Председник Владе Републике Србије казао је да је веома поносан што се показало да Србија може озбиљно да развија своју индустрију. Он је подсетио да је „Икарбус” био разорен и уништен, од 1.300 радника сведен на 200 људи који нису имали посла, а да данас има 300 радника, као и да се очекује запошљавање још 30 нових радника.
 
“ Ово је првих десет аутобуса које смо урадили у кооперацији са „Мерцедесом”, и то су управо они аутобуси за које су ми се многи смејали и говорили да их нема и да се никада неће појавити. Данас их видите десет, током године биће их укупно 30, а још 80 ћемо само за Београд направити идуће године. Верујем да ћемо имати још успеха у будућности, али ово показује да оно што кажемо заиста вреди и да можемо много тога доброг да направимо. Веома сам поносан због онога што данас може да се види и мислим да по овом питању можемо да се такмичимо са свима у свету”, рекао је премијер Александар Вучић.
 
Градоначелник Синиша Мали нагласио је да се данас испуњава дато обећање да ће до краја септембра Београђани моће да се возе у новим аутобусима.
 
„Свако возило има бесплатни интернет, климу, бројаче путника, и то је нови квалитет превоза који желимо у нашем граду. Првог октобра кренуће нови тарифни систем који подразумева јефтиније карте за грађане Београда који живе у приградским насељима скоро за 40 одсто и од 1. јануара почињемо са новом мрежом линија. То је системски начин за решавање проблема које смо наследили, нови аутобуси, нова возила, боља услуга, нова мрежа линија и бољи тарифни систем. Сигуран сам да ће Београђани брзо видети разлику у квалитету и колико ће превоз бити ефикаснији“, казао је Синиша Мали.
 
1701579_novi_autobusi_2a_s[1]