„БАЈКА ЗА ДЕЧЈИ ОСМЕХ“

26. септембар 2016.

 
Члан Већа Градске општине Земун Владимир Костић присуствовао је 23. септембра извођењу представе у оквиру пројекта „Бајка за дечји осмех“, у Основној школи „Сутјеска“, намењене угроженим групама, којима су културни садржаји недоступни. Градска општина Земун подржала је овај пројекат на основу Јавног конкурса за финансирање и суфинансирање програма и пројеката удружења из буџета Градске општине Земун за 2016. годину. На основу овог конкурса, ове године подржан је укупно 51 пројекат удружења, културно-уметничких друштава и спортских клубова.
 
Циљ овог Пројекта је унапређење квалитета живота деце из различитих угрожених категорија, а планирано је приказивање дечијих представа на пет локација у Земуну у периоду од априла до октобра ове године.
 
Поздрављајући присутне, Владимир Костић је истакао значај оваквих пројеката у социјализацији и осамостаљивању деце и младих, и нагласио да је подршка Општине доказ друштвено одговорног понашања.
 
„Млади су покретачка снага сваког друштва, и неопходно је континуирано улагање у њихов развој и укључивање у активности локалне заједнице. Општина Земун је препознала значај културног и уметничког стваралаштва, а посебно важност развоја младих талената“, истакао је Костић.
 
Душица Радишић, представница Удружења грађана „Самохране мајке“, захвалила је Градској општини Земун на подршци самохраном родитељству. Ово удружење организовало је радионице за родитеље и децу на тему вршњачког насиља и насиља у породици, које су одржане пре извођења представе.
 
Пројекат реализује позоришна трупа „Запис“, а ова представа произашла је из потребе за организацијом квалитетних садржаја за децу, којој је неопходна подршка у образовању и укључивању у све аспекте живота. Позоришна трупа „Запис“ је трупа глумаца који, са дугогодишњим искуством, изводе образовно-забавне програме за децу.
 
„Публика су нам групе које немају могућности да оду на позоришну представу, па ми позориште доносимо код њих“изјавио је Милош Милић, глумац позоришне трупе „Запис“.
 
Представу су пратили малишани Основне школе „Сутјеска“, удружења која окупљају децу школског и предшколског узраста, као и многобројни гости.
 
naslovna
 
slika_1
 
slika_2