”B – GYM” ПОБЕДНИК РЕГИОНАЛНОГ ШАМПИОНАТА У КИК БОКСУ

09. јун 2021.

Батајнички кик бокс клуб ”B – gym” вратио се ових дана из Сарајева са међународног такмичења ”Гранд при БиХ” са 14 медаља као најуспешнији од 59 клубова учесника из пет земаља., вишеструко се исплатило. Одлазак екипе, двоструких првака државе, у 2019. и у 2020. на међународно такмичење помогла је Градска општина Земун.

Батајничани су суверени владари региона у дисциплинама поинт фајтинг са освојених седам злата, пет сребрних одличја у ”кик лајт” борбама и две бронзане медаље у ”лоу кик” такмичењу.

Посебну пажњу завређује резултат најмлађе поставе овог тима која је у Србију из Сарајева донела по два злата, сребра и бронзе у најпопуларнијој категорији ”point fighting”. За најуспешнију сениорку ”Гранд приа БиХ” проглашена је Миљана Сарић.

”B – gym” је први кик бокс клуб у Србији који је 2019. године увео дисциплину ”point fighting”, најмасовнију у свету, која, између осталог, једина дозвољава и млађима од 12 година учешће у такмичењима.

Иначе, у свим узрастима све популарнији кик бокс је западњачки одговор на источњачке  борилачке вештине. КБК ”B – gym” већ осамнаесту годину, са изузетним такмичарским резултатима, обучава у дисциплинама полуконтакт, лаки контакт, пуни контакт, лоу кик или ниски ударац, тајландски кик бокс, музичке форме и аеро кик бокс, који је комбинација кик бокса и аеробика.

Од 2018. године кик бокс је део олимпијске спортске породице.