АСФАЛТИРАЊЕ УЛИЦА У НАСЕЉУ БУСИЈЕ

30. март 2016.

 
Председник Привременог органа Градске општине Земун Дејан Матић и чланови Привременог органа Гаврило Ковачевић и Станислав Кулачин, обишли су са сарадницима 30. марта радове на асфалтирању Улице др Ђорђа Шуице, која повезује центар насеља Бусије са Земунском улицом. Постављањем асфалтне подлоге у овом делу насеља постиже се ефикаснији проток саобраћаја и повезује центар насеља са саобраћајницом која води ка ауто-путу.
 
С обзиром да су усвојени планови детаљне регулације за насеље Бусије и Грмовац, створени су неопходни предуслови за унапређење инфраструктуре у овим насељима и реализацију нових пројеката, што није било изводљиво у претходном периоду. У току ове године очекује се доношење планова детаљне регулације и за насеље Шангај, као и насеља Батајница и Угриновци.
 
„У току је административно сређивање документације за асфалтирање још 26 улица на територији Земуна, пре свега у приградским насељима, али и улица у самом Земуну. Идеја руководства Општине Земун јесте да се у наредне три до четири године, спроводећи план који је припремила Општина Земун и јединствену политику Града Београда и градских општина, асфалтирају готово све улице на територији општине Земун, и то првенствено у приградским насељима, како би се сви делови Земуна равномерно развијали и како би сви наши грађани имали једнаке услове за живот. Императив нам је подизање квалитета живота грађана Земуна“, изјавио је Матић.
 
Урађени су припремни радови и асфалтирање у дужини од 600 метара и у ширини од пет метара, укључујући и банкине. Општина Земун улаже велике напоре и непрекидно иницира инфраструктурне радове, од обнове улица, како у центру Земуна тако и у ободним насељима, радова на канализационој и водоводној мрежи до постављања јавне расвете, а свакодневни радови на саобраћајној инфраструктури то и потврђују.
 
У претходној години, на иницијативу Општине Земун, асфалтиране су Улице др Лазе Костића, Мојсија Лазаревића, Др Ђорђа Шуице и Богдана Стојсављевића у насељу Бусије.
 
насловна
 
бусије1
 
бусије 2
 
бусије 3 (1)