АМБАСАДОР НР КИНЕ ПОСЕТИО ОПШТИНУ ЗЕМУН

22. март 2017.

 
Председник Градске општине Земун Дејан Матић 22. марта уприличио је званични пријем за амбасадора НР Кине у Републици Србији Ли Манчанга и инвеститора ”Belmax Centra” Хаијинг Џоу Регона. Ово је прва званична посета кинеског амбасадора општини Земун.
 
Повод за званичну посету је успостављање сарадње са Градском општином Земун, а у вези са организовањем сајма кинеских и других компанија које послују у ”Belmax Centru”. Сајам ће бити одржан од 18. до 20. маја у сарадњи ”Belmax Centrа”, амбасаде НР Кине и Привредне коморе Србије.
 
У срдачном разговору са Његовом екселенцијом Ли Манчангом, председник ГО Земун Дејан Матић упознао је високог госта са привредним и туристичким потенцијалима општине Земун.
 
”Радујем се сваком новом успеху који постижемо у сарадњи са амбасадом пријатељске НР Кине и свим кинеским фирмама које послују на територији Земуна. Дипломатски односи између Народне Републике Кине и Србије нам у томе умногоме помажу”, рекао је Матић.
 
Ли Манчанг се захвалио домаћинима на промоцији кинеске привреде и културе, и уједно најавио нови долазак у Земун који са радошћу често посећује.