АЛТИНА У НОВОМ РУХУ

13. септембар 2017.

 
Заменик председника Градске општине Земун Дамир Ковачевић обишао је 13. септембра радове на асфалтирању дела улице Зире Адамовића у дужини од 285 метара, као и вртић који је у изградњи.
 
”Наша је обавеза да обезбедимо оптималне услове за живот и покажемо да бринемо о потребама грађана. Резултати се видe на терену. У наредне три до четири године, спроводећи план који је припремила Градска општина Земун и јединствену политику Града Београда и градских општина, асфалтираћемо готово све улице на територији наше општине”, рекао је Ковачевић и захвалио се грађанима који су покренули иницијативу за изградњу тротоара на две главне саобраћајнице у Алтини – Уграновачки пут и Павла Вуисића.Те две улице гравитирају према обданишту и ОШ ”Сава Шумановић”, која броји преко 900 ђака.
 
У последњих четрнаест месеци Градска општина Земун је асфалтирала 90 улица. У току су радови у шест улица у насељу Алтина, а једна од њих је улица Зире Адамовића. Радови ће бити завршени у наредних недељу дана.
 
Током обиласка Алтине заменик председника Градске општине Земун Дамир Ковачевић се упознао са током радова вртића који је у изградњи. Нови вртић у земунском насељу Алтина гради се на парцели од 2,5 хиљада квадрата, површине је 1,5 хиљада квадрата и моћи ће да прими око 200 малишана. Изградња вртића је започета 2008. године, и потом заустављена. Рок за завршетак обновљених радова је десет месеци, а Град је за ову намену издвојио 77 милиона динара.
 
”Насеље Алтина има само један вртић чији су капацитети недовољни. Изградњом новог вртића биће решен хронични проблем недостатка места у вртићима. Наставићемо да радимо још више на проширењу капацитета вртића, како би сва деца у Земуну била збринута на најбољи могући начин”, рекао је Ковачевић.
 
Грађани који живе у овом насељу, у улицама које се асфалтирају, као и они који са нестрпљењем чекају да вртић проради, нису крили задовољство што ће им ускоро бити решени ови горући проблеми.