АЛТИНА ЦЕНТАР БОЋАРСКОГ СПОРТА

04. септембар 2018.

Међународни турнир ”Жене у акцији” и турнир ”Трофеј Београда 2018” одржани су на теренима Боћарског клуба Алтина у Земуну.

 

Члан Већа Градске општине Земун Драган Матијевић поздравио је учеснике турнира и учеснике Кампа младих и перспективних боћара.

 

Пласман турнира ”Жене у акцији” је следећи: Србија, прво место, Хрватска, друго место, а екипа Словеније изборила се за бронзу у конкуренцији од осам екипа које су чиниле најуспешније боћарке из Русије, Турске и региона.

 

На такмичењу за ”Трофеј Београда” у конкуренцији од осам екипа прво место освојила је екипа ”Рума”, друго је припало екипи ”Сомбор”, а треће место заузела је екипа ”Србија”.

 

Боћарски клуб Алтина се такмичи у највишем рангу такмичења БС Србије – Првој лиги и то с великим успехом и тренутно у својим редовима има седморо државних репрезентативаца. 

 

Боћање у свету и Србији постаје све популарније, и као такво постало је олимпијски спорт. Репрезентативци Србије, последњих година, редовно учествују на такмичењима највишег ранга са којих се редовно враћају с медаљама.