ALL INCLUSIVE – ОД БАРОКА ДО РОКА

01. октобар 2021.

Једна од најуспешнијих музичких школа у Србији, земунска МШ ”Коста Манојловић” приредила је 30. септембра у свечаној сали ове образовне установе  изузетан програм ”All inclusive – од барока до рока”, музички времеплов од свите до ”прашења” на електричној гитари у маниру великих светских звезда и дала свој изузетан допринос овогодишњој манифестацији ”Дани европске баштине 2021. у Земуну”. Програм је и део ”Земунских музичких вечери”.

Вече је отворила Бахова Соната коју је на флаути извела Дина Марковиски уз клавирску пратњу Бисерке Маровић.

Ана Кокир на клавиру, Спасоје Спасојевић на виолини, Александра Кијановић на виоли и Сара Вученовић на виолончелу извели су у наставку Бетовенов Клавирски квартет.

Чула се и Етида Черног у клавирској интерпретацији Марка Мандића.

На репертоару су се нашли и ”Фантастични комади” Гадеа, опус 43, које је на кларинету  извела Катарина Ивановић, уз клавирску пратњу Александре Живковић.

Галианов ”Валцер за Марго” одсвирао је на виолини Лазар Јончић.

Публика је дугим аплаузом наградила интерпретацију Шопенове Етиде Сергеја Чавића.

Грахамов ”Phoenix rising” запажено је извео Вук Вукајловић на гитари.

”Зајди, зајди” Сариевског, по аранжману Мирослава Тадића извели су сопран и флаута Дијана Драгосављевић и на гитари Вук Вукајловић.

Вања Чубрановић је у наставку програма на електричној гитари маестрално одсвирао ”Cum on feel the noize” Квајет Рајота.

Горан Стојановић на кларинету и у клавирској пратњи Бисерке Маровић извео је Shalom Aleichem Рова Фидмена.

Оркестар хармоника СМШ и Јана Стојаковић на флаути извели су Квакернакову Свиту, народну песму ”Ајде, Јано” и Анђелисов ”Комастор”. Оркестром хармоника у саставу Лука Симовић, Лазар Станојевић, Јован Томић, Лазар Симовић, Никола Милајчић, Димитрије Петровић, Предраг Симић, Михајло Ћосић, Стефан Тејић, Лазар Јончић, уз клавирску пратњу Анастасије Константиновић дириговала је Блаженка Биочић.

Како конац дело краси, концерт је затворио школски Оркестар ”Костаман” Меклареновом Серенадом. Оркестар чине виолинисти Момчило Матић, Татјана Јокетић, Спасоје Спасојевић, Санда Драмићанин, Јелена Вукајловић и Јелисавета Гагић, Александра Кијановић на виоли, Сара Вученовић за виолончелом, Бисерка Маровић за клавиром, а  гост на удараљкама био је Григорије Андрејевић.

Програм и сјајни извођачи ове су вечери више него успешно репертоарски прошетали публику кроз време – од барока до модерног звука 20. и 21. века.