АКТИВНОСТИ САВЕТА ЗА БЕЗБЕДНОСТ

19. јун 2019.

 

Председник Савета за безбедност ГО Земун и секретар Скупштине Градске општине Земун Марко Јанковић и чланица Савета, полицијска службеница ПС Земун на пословима ”Полицајац у заједници” Исидора Радовановић присуствовали су семинару на тему ”Превентивни рад са децом и младима” за најактивније локалне Савете за безбедност, који је одржан у Новом Саду од 17. до 19. јуна.

Савет за безбедност ГО Земун је својим активностима нарочито у раду са децом и младима и превентивним кампањама био један од најактивнијих у Србији што је и препознато од стране организатора семинара Мисије ОЕБС у Србији.

”Савет за безбедност општине Земун један је од неколицине у Србији, који систематски, и слободно могу рећи, на јединствен и иновативан начин приступа теми безбедности, бавећи се различитим циљним групама – од основаца до старијих суграђана. У сваком пројекту се консултује струка, и дата тема обрађује на популаран начин – било да говоримо о вршњачком насиљу, насиљу у породици, или дискриминацији према рањивим групама”, рекао је председник Савета за безбедност Марко Јанковић.

Савет за безбедност је до сада реализовао пројекте везане за превенцију вршњачког насиља, насиља у партнерским односима, опасности употребе петарди и пиротехничких средстава и како се безбедно користи интернет, а циљна група су били основци и средњошколци.