АКЦИЈА ПРИКУПЉАЊА ПОМОЋИ ЗА МИГРАНТЕ

23. септембар 2015.

 
Градска општина Земун и Црвени крст Земун организују од понедељка, 14. септембра прикупљање помоћи за мигранте који пролазе кроз Србију и Београд. Овом акцијом придружујемо се настојањима да мигрантима обезбедимо најнеопходнију помоћ за време боравка у нашој земљи.
 
Позивамо људе добре воље да донесу чисту, превасходно зимску гардеробу, топлу обућу и ћебад сваког радног дана у времену од 8 до 15 часова у просторије Црвеног крста Земун, Градски парк бб, Земун, као и у зграду Градске општине Земун, Магистратски трг 1, канцеларија 21.
 
„Овом акцијом Градска општина Земун, као прва општина у Београду, показује позитиван пример у пракси и солидарност са људима који су избегли тражећи боље услове за живот и бежећи од рата што смо и ми прошли пре неких 20 година. Желимо да што више олакшамо тим људима њихове тренутке проведене у нашој земљи. Они долазе са различитих страна, и ми знамо како се они сада осећају. Циљ нам је да помогнемо свакоме ко је протеран из своје отаџбине и још једном покажемо да смо најхуманији када је најтеже“, изјавио је заменик председника општине Земун и председник Савета за миграције општине Земун Дамир Ковачевић.
 
Са избеглицама саосећају грађани Земуна који су се увек у великом броју одазивали на све апеле за помоћ. Информације о акцији прикупљања помоћи могу се добити у Градској општини Земун на телефон 011/3778 439 и 011/ 2614 500.
 
grb