ПРОЈЕКАТ ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ РЕПРОДУКТИВНОГ И СЕКСУАЛНОГ ЗДРАВЉА МЛАДИХ ЉУДИ

09. децембар 2015.

 
Канцеларија за младе Градске општине Земун у сарадњи са Удружењем Центар за развој ЛОРЕУС спроводи пројекат ”Ма пусти причу, СИГУРНО је ЗАБАВНО”, који финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије, а у циљу унапређивања репродуктивног и сексуалног здравља младих.
 
Млади људи у периоду пубертета пролазе кроз бурне промене, како у биолошком, тако и у психолошком погледу. У условима све бржег живота, оптерећеним сталним изворима стреса, млад човек се налази у тешкој ситуацији – нагле биолошко психолошке промене, недовољни извори правих информација, доводе младог човека до погрешних одлука.
 
На територији општине Земун млади људи од 15 до 18 година, адолесцентног доба, директно су укључени у едукативни програм о репродуктивном и сексуалном здрављу кроз шест радионица, које су реализоване у средњој Правно-биротехничкој школи ”Димитрије Давидовић”. У оквиру радионица стручни предавачи, гинеколог и психолог, одржали су предавања, групни рад, индивидуални рад, укључујући активно младе људе, с циљем вршњачког умрежњавања и преношења искуства и знања, као и подстицања активизма младих.
 
Интернет је важан ”канал” промоције пројекта, сви материјали су доступни онлајн на сајту www.sigurnozabavno.rs и Facebook страници ”sigurno zabavno” на којим млади људи и шира јавност могу да се упознају са најзначајнијим пројектним информацијама.
 
Oнлајн саветовалиште за младе (тим психолог и гинеколог) на сајту www.sigurnozabavno.rs континуирано пружа 24 сата бесплатне, анонимне и поверљиве услуге информисања, саветодавног рада и стручне помоћи.
 
untitled
 
untitled1
 
untitled2