60 ГОДИНА САВАТИЋА

17. јун 2022.

Основна школа ”Лазар Саватић” обележила је 60 година успешног рада свечаном академијом. Домаћин, директор школе мр Горан Петровић са поносом истиче да је овај брод знања на добром курсу већ шест деценија и да наставља да мирним водама плови укрцавајући нове генерације ученика.

Ђаци су пригодним и разноврсним програмом поклонили дивно вече многобројним угледним званицама, међу којима је био и члан Већа Градске општине Земун Иван Морић.

Ова престижна образовна установа изградила је реноме као једна од најбољих београдских основних школа која подиже лествицу када је реч о примени модерних технологијама и информатичкој писмености, као и организацијом значајних културних и спортских активности.

У школској згради налази се модеран мултимедијални простор са два амфитеатра, клубом и простором за дружење где се често одржавају разноврсне трибине, предавања, едукативне, уметничке, књижевне и друге радионице.

Колектив и ђаци своју школу граде примењујући модерне и иновативне педагошке методе, али се исто тако са пажњом односе према традицији, коју брижно чувају.

Знање је наша снага, а традиција наш ослонац! Добро дошли у ”Саватић” – то је њихов мото.