НОВОГОДИШЊА ЧЕСТИТКА

28. децембар 2020.

Драги суграђани,

 

Желим вам у Новој 2021. години здравља, радости и успеха.

 

Протекла година била је тешка за све нас, али и поред тога показали смо и себи и другима да заједно можемо много.

 

Водила нас jе иста жеља – да Земун буде бољи, лепши и остане, као и до сада, oпштина у коjоj многи желе да живе.

 

Наставићемо да развијамо Земун у свим правцима, од изградње и реконструкције путне и комуналне инфраструктуре до уређења паркова, игралишта и зелених површина.

 

Земун је Општина у којој се реализују капитални пројекти од државног значаја, попут изградње брзе пруге Београд-Будимпешта, железничког техничко – путничког чворишта, интермодалног терминала и логистичког центра, повезивања Батајнице са ауто-путем и изградњом петље.

 

У 2021. години, креће изградња Фабрике за прераду отпадних вода у Батајници, што је предуслов за решавање комуналне инфраструктуре. Такође, реконструисаћемо Земунски кеј, наставити са уређењем центра Земуна, проширићемо капацитете Дома здравља Земун, као и предшколских и школских установа, и установа социјалне заштите.

 

Грађани Земуна у својим насељима имаће нове паркове и дечија игралишта, уређене унутарблоковске површине, степеништа, стазе, тротоаре, паркинге и аутобуска стајалишта.

 

Модернизација рада Управе са применом нових технологија је нешто на чему у континуитету радимо.

 

Хвала грађанима Земуна на предлозима које су нам упутили у оквиру акције ”Креирајмо заједно општински буџет”. Уверавам вас да ћемо наћи средства да оне предлоге који су у нашој надлежности реализујемо и да ћемо републичким и градским институцијама упутити иницијативе како би и сви други пројекти били урађени.

 

Ишчекујемо све оне манифестације и догађаје које ћемо на радост свих генерација у пуном капацитету реализовати, када ћемо се на трговима, парковима, малим и великим сценама и галеријама опет окупити да уживамо у културним и уметничким садржајима по којима је наш Земун препознатљив.

 

Радујемо се и првим крузерима који ће пристати у земунској луци.

Tуристи ће спознати традицију нашег гостопримства, видети лепоту здања и упознати се са изузетном историјом Земуна.

 

Будимо одговорни, истрајни и оптимистични, јер чека нас неизвесна година, но уверени смо година напретка и опоравка у сваком смислу.

 

                                                                        Председник Градске општине Земун

 

                                                                                    Гаврило Ковачевић