ТУРИСТИЧКИ ПОТЕНЦИЈАЛИ ЗЕМУНA НА БЕОГРАДСКОМ САЈМУ

26. фебруар 2024.

Туристичка организација Градске општине Земун ове године од 22. до 25. фебруара на 45. Међународном сајму туризма традиционално је представила туристичке потенцијале Земунa. Сајам туризма је одржан под слоганом ”Авантура почиње овде”. Учествовало је 400 излагача из 27 земаља, а Грчка је била овогодишњи партнер најзначајније манифестације те врсте у региону Југоисточне Европе.

 


У квалитет презентација туристичких, културних, угоститељских и гастрономских потенцијала на сајамском штанду Земуна, 23. фебруара могли су да се увере и чланови Већа Градске општине Земун Милан Петровић и Зоран Борјан, који су са посетиоцима уживали и у пригодном музичком програму.


 
На штанду Земуна посетиоци су имали прилику да виде шта је све урађено у Земуну, континуитет развоја наутичког, културног, спортског, гастрономског и манифестационог туризма, а директор Туристичке организације Градске општине Земун Милош Бубњевић најавио је нове туристичке програме, међу којима су и атрактивни вински фестивали.

 

Фокус овогодишње презентације Земуна стављен је на поједине сталне манифестације Градске општине Земун, попут,  ”Лето на Гардошу”, ”Лето на кеју”, ”Лето на Лиду” и ”Теслин дан”.

 

На Београдском сајму, осим Сајма туризма, посетиоци су имали прилику да посете и 19. Међународни сајам хотелско-угоститељске опреме.