ОДРЖАН ПРВИ МЕЂУНАРОДНИ ФУДБАЛСКИ ТУРНИР ”БЕОГРАД”

19. фебруар 2024.

 

У организацији Градске општине Земун и ФК Таурунум, уз подршку Фудбалског савеза Београда и Удружења ветерана фудбалских клубова Београда, на главном терену ФК Милутинац у Земуну 17. фебруара је одржан Први међународни фудбалски турнир ”Београд”.

 

Пехаре и медаље учесницима турнира уручио је председник Скупштине Градске општине Земун Мирослав Гајић.  Победник Првог међународног фудбалског турнира је убедљиви и борбени тим ФК Чепинец из Бугарске, који је у финалној утакмици турнира надвисио другопласирани ФК Таурнум из Земуна. Бронзани пехар освојили су Београђани, односно ФК Константин, а последње место ФК Ветеранос из Португалије.

 

Статуа најбољег стрелца турнира уручена је Теки Заирову из ФК Чепинец. Статуом је награђен и најбољи играч из ФК Константин Предраг Николић, а за најбољег голмана проглашен Серђо Агостињо из ФК Ветеранос.

 

”Верујем да смо као домаћини указали гостопримство које ће сви учесници памтити и да ће турнир постати део земунске традиције”, рекао је Милан Петровић, члан Већа Градске општине Земун.

 

Захвалнице за организацију и учешће на турниру уручене су председнику Скупштине Градске општине Земун Мирославу Гајићу, као и председнику ФК Таурунум и члану Већа Градске општине Земун Милану Петровићу.