ОДРЖАНА ТРИБИНА ”НА МАТУРУ БЕЗ АУТОМОБИЛА”

14. март 2024.

Агенција за безбедност саобраћаја у сарадњи са Саветом за безбедност саобраћаја на путевима Градске општине Земун 13. марта у скупштинској сали организовала је трибину за земунске средњошколце у оквиру кампање под називом ”На матуру без аутомобила”.

 

Трибина је испунила свој основни циљ, а то је да се скрене пажња земунским матурантима који су недавно положили возачки испит да приликом одласка и повратка са матурске прославе ”не седају за волан” моторних возила, односно да укаже на ризична понашања младих у саобраћају, као и на последице тих понашања. 

 

Поред излагања представника Агенције за безбедност саобраћаја, млади су имали прилику да чују искуство  председнице Удружења ”Будимо безбедни” Дее Ђурђевић, познате новинарке која је преживела саобраћајну незгоду услед које је задобила тешке телесне повреде и трајни инвалидитет. Такође, ученици су имали прилику да  испробају тзв. ”пијане наочаре” и упознају се са негативним утицајима алкохола на расуђивање током учествовања у саобраћају.

 

Трибину је својим присуством подржао и  аутомобилиста Никола Миљковић, најмлађи шампион Европе на брдским стазама 2016. године.

 

Кампања је намењена матурантима широм Републике Србије и континуирано се спроводи од 2014. године. Реализује се у сарадњи са Министарством унутрашњих послова, Управом саобраћајне полиције, Министарством просвете и Канцеларијом за борбу против дрога.