ЗБОГ РЕКОНСТРУКЦИЈЕ УЛИЦА, ИЗМЕЊЕНА ТРАСА ЛИНИЈЕ 705

29. јул 2024.

 

На иницијативу Градске општине Земун крајем јула почињу радови у улицама Прерадовићевој, Косовској, Давидовићевој, Београдској и улици др Петра Марковића, који ће трајати наредних годину дана.

 

У првој фази је план да се реконструише Давидовићева улица од Главне до Косовске улице,  Улица др Петра Марковића од раскрснице са Главном до Улице Јована Суботића и Београдска од раскрснице улица Принцезе Оливере са Улицом Марка Николића. Ови радови ће бити завршени до 31. децембра 2024. године.

 

Ради извођења радова,  затвориће се све три улице истовремено, због чега ће возила са линије 705 у смеру ка насељу ”13. мај” саобраћати од терминуса ”Кеј ослобођења” улицама Марка Николића, Др Јована Суботића, Стевана Марковића, Главном и даље редовном трасом. Возила ће на измењеном делу користити постојећа стајалишта.
 

Радовима планираним у три фазе у року од годину дана биће реконструисане и ревитализоване бочне улице које од Главне воде до Кеја ослобођења, туристичке куцавице заштићене амбијенталне културно-историјске целине Старог језгра Земуна.