ДОБРОТВОРНИ ПЛЕСНИ СПЕКТАКЛ У ЗЕМУНУ

28. август 2024.

У свечаној сали ОШ ”Илија Бирчанин” у Земун Пољу одржан је добротворни плесни концерт у организацији Плесног студија ”Биба денс компани”, који планира одлазак на светско првенство за диско плесаче које ће се крајем године одржати Немачкој. 

 

Организатор такмичења и промотер диско денса у Србији Сибин Џамић се захвалио свима који помажу да млади плесачи доживе још један сан и да на светском првенству буду раме уз раме са најбољим плесачима света.

 

У школи је одржано и такмичење у диско денсу, својеврсном споју гимнастике са плесним покретима под називом ”Disco – All in black”. Наступило је стотинак плесних трупа из целе Србије, а најбољи су награђени пехарима.

 

Овом хуманитарном догађају присуствовао је члан Већа ГО Земун Владимир Костић, који је, том приликом рекао да је Општина Земун увек партнер у организацији добротворних догађаја и да је и раније овом плесном студију била покровитељ такмичења и ревијала. Посебно је истакао подршку плесним саставима који представљају Земун и Србију на европским и светским такмичењима.

 

Основна школа ”Илија Бирчанин” је традиционално домаћин многобројним спортским, културним и уметничким програмима који се организују у циљу промоције стваралаштва младих и здравих стилова живота.