ЊИХОВА ИМЕНА ТРЕБА ЗАПАМТИТИ

22. април 2021.

На недавно одржаном 13. клавирском такмичењу ”Славенски” које организује Музичка школа ”Јосип Славенски” из Београда у оштрој конкуренцији најбољих домаћих младих пијаниста запажене резултате су постигли ученици Музичке школе ”Коста Манојловић” из Земуна. Због неповољне епидемиолошке ситуације  клавирско такмичење је одржано онлајн.

Прва места (90 – 100 бодова) у категорији други разред средње школе освојили су  Марија Дојковић и Марко Стевић. Најбољи у категорији трећи разред средње школе су Анастасија Мануела Димитријевић, Андреј Ђорђевић и Анастасија Константиновић. Међу најбољим младим пијанистима у категорији четврти разред средње школе су Андрија Јаковљевић и Стефан Ћалић. Најбољи основци у категорији шести разред су Матија Матејић, Петар Мићић, Лена Вељановски и Марко Мандић.

Музичка школа „Јосип Славенски“ има дугу образовну традицију која датира још од 1937. године. Значај овог такмичења може се сагледати и из податка да готово сваке школске године ова школа организује више од двеста наступа, а позната је и по организацији престижних међународних такмичара младих музичара.