ЈУБИЛАРНИ 60. ”МЕМОРИЈАЛ БРАНКО ПЕШИЋ – БЕОГРАДСКИ ПОБЕДНИК”

27. март 2023.

Јубиларни 60. Међународни боксерски турнир ”Меморијал Бранко Пешић – Београдски победник” у организацији Боксерског савеза Србије, под покровитељством Града Београда биће одржан од 28.марта до 2. априла у земунском СЦ ”Пинки”. Улаз за све поклонике ове племените борилачке вештине је слободан.

За други најстарији међународни боксерски турнир у Европи влада огромно интересовање и пријавило се више од 200 такмичара у мушкој и женској конкуренцији из 22 земље са свих континената. Турнир је сврстан у А категорију према стандардима Светске боксерске федерације, а проглашавала га је више пута и за најбоље организован и у свету и у Европи.

Те 1963. године, када је први пут организован ”Београдски победник”, покровитељ такмичења био је тадашњи градоначелник Београда Бранко Пешић, a меморијал je понео његово име од 1986.

”Меморијал Бранко Пешић” је последња провера форме пред Првенство света у Узбекистану и окупиће, како верују организатори, најбоље боксере света.

Титулу ”Београдског победника”  освајали су шампиони бокса Богдан Кахриман, Мате Парлов, Јован Џакула, Звонко Вујин, Светомир Белић, Драгомир Вујковић, Љубинко Веселиновић, Тадија Качар, Мирко Пузовић, Сретен Мирковић, Миодраг Перуновић, Братислав Ристић, Драган Коновалов, Азиз Салиху, Пламен Јанков, Анте Јосиповић, Иван Рибач.