ЈА САМ ПОНОС ЗЕМУНА

03. јул 2023.

Под покровитељством и у организацији Градске општине Земун, у недељу, 2. јула у Градском парку приређен је програм посвећен породици.

 

Циљ манифестације је у потпуности постигнут. Најмлађе Земунке и Земунци су у свој омиљени Земунски парк дошли у пратњи родитеља или бака и дека. У ваздуху се осетила позитивна енергија породичне, готово свечарске атмосфере која је била оплемењена добро осмишљеним програмом. Током дана, будући да је програм почео у подне и трајао до вечерњих часова, у Градски парк пристизали су родитељи са децом из целог Београда и околних сремских општина.

 

Присутне је поздравио председник Скупштине ГО Земун и идејни творац ове манифестације Мирослав Гајић.

 

”Наша порука гласи ‘Ја сам понос Земуна’. Желимо да  се свако препозна у тој поруци. Породица треба да буде понос свих градова, свих општина. Земун је свакако једна велика породица. Када нам након овог дана почну наше сталне активности, потребно је да не заборавимо колико је важно да разговарамо, да се договарамо и да, пре свега, водимо рачуна о нашој деци”, рекао је између осталог Гајић, нагласивши да ће се породична окупљања у Градском парку наставити, и да ће увек бити прилике да у дружењу поделимо радост са пријатељима и комшијама.

 

Посетиоце је тога дана на бини дочекао ди-џеј Муња са ведрим звуцима осамдесетих. Организатори су се потрудили да буде баш шарено. Уз прегршт балона, великог тобогана, трамболина, малишани су уживали у циркуским аниматорима, џину-кловну Микију и кловници, као и у дружењу са извиђачима из одреда ”Ратко Вујовић Чоче”. На полигонима које је припремило удружење ”Албатрос спорт енд фан” деца су играла мали фудбал, гађали луком и стрелом, украшавали се уз мајсторе глитер фејс пејтинга и учили у радионици ”Малац генијалац”.

 

И музички програм је био разноврстан. Свој таленат приказале су ”Пинкова звездица” четрнаестогодишња Новосађанка Бојана Срдановић, као и младе певачице из ”Зорјине школе певања” Мила Цакић и Милица Савчић. На бини су наступили и мали фолклораши из КУД ”Бранко Радичевић” и играчи из КУД ”Гардош”.

 

На сцени се представило и неколико група Београдског играчког центра, деца су се забављала са аниматорком Зврк, а гости изненађења су биле музичке звезде деведесетих др Иги и Дача Дак, у пратњи Бебе из ”Бит стрита”, који су нас подсетили на своје старе хитове, попут Очи боје дуге и Педро.

 

На крају су деца имала прилику да се окушају у Тик-ток изазову и покажу да друштвене мреже могу да буду подстицај за квалитетно дружење, ширење такмичарског духа, уметничког доживљаја, лепоте и љубави. Наиме, малишани су показали да веома лепо певају и играју на задате мелодије.

 

Током програма водитељ, млади глумац Милан је бираним речима слао поруке о значају очувања породице, о заједништву и дружењу, а посетиоци су могли да сазнају нешто више о богатој традицији и културно-историјском трајању Земуна.

 

Догађају је присуствовао и члан Већа Градске општине Земун Марко Раић, као и познате личности из света културе, уметности и спорта Србије.