”ЂАЧКА ПАРКИНГ МЕСТА” ЗА 33 ШКОЛЕ

25. новембар 2021.

Овогодишња сезона акције ”Ђачко паркинг место” завршена је у  Основној школи ”Светозар Милетић” уручивањем уговора директорима 33 основне школе са подручја зонског система паркирања.

 

Донацију школама уручили су заменик председника Градске општине Земун Жарко Дроњак, заменик градоначелника Горан Весић и директор ЈКП ”Паркинг сервис” Андрија Чупковић.

 

Школе су на основу својих потреба и жеља ово године добила различита наставна средства: 16 интерактивних табли са пројекторима, 5 рачунара, 9 разгласа и 6 мултифункционалних штампача.

 

Заменик градоначелника Београда Горан Весић је рекао да је укупна вредност донације око три милиона динара и да је акција и доказ како јавна предузећа могу да улажу у образовање.

 

Заменик председника ГО Земун Жарко Дроњак захвалио се ”Паркинг сервису” на друштвено одговорној акцији која још једном показује колико је важно улагати у просветно-васпитни систем, јер на тај начин улажемо у будућност. Такође, осврнуо се на заједничке пројекте које Општина реализује са Градом Београдом попут, поделе таблета и лаптопова, завршетка комплетне реконструкције Земунске гимназије и реконструкције и доградње Основе школе ”Светислав Голубовић Митраљета” која је појединачно највећа инвестиција улагања у образовање на територији Града.

 

”Још једно заједничко улагање очекује нас у наредној години када ће се градити подземна гаража испред ‘Пинкија’ чиме се решава дугогодишњи проблем са капацитетима паркирања у централној зони Земуна”, истакао је Дроњак.

 

            Акција ”ђачка” паркинг места почела је 2015. године и функционише тако да је     комплетан приход остварен наплатом паркирања резервисан за набавку неопходних едукативних реквизита за основне школе.