ЂАЦИ СЕ ВРАЋАЈУ У ”МИТРАЉЕТУ” У НОВОЈ ШКОЛСКОЈ ГОДИНИ

16. јун 2023.

Председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић, обишао је радове у батајничкој Основној школи ”Светислав Голубовић Митраљета”.

 

Том приликом, разговарао је са директором школе Игорем Војновићем и са извођачима, и добио је уверавања да ће ђаци моћи да се врате у своје школске клупе 1. септембра.

 

Како је и договорено грађевински радови биће завршени до краја јуна, укључујући уређење комплетне фасаде и на старом делу зграде, што је предвиђено допуном пројекта, а на захтев родитеља.

 

На овај начин биће заокружена архитектонска целина школског здања, површине од 5200 квадрата, са новим кабинетима за информатику, математику, биологију, стране језике и друге предмете, као и општу и зубарску амбуланту, канцеларијски простор, а новитети су и тоалети прилагођени за ученике са посебним потребама.

 

У складу са мерама енергетске ефикасности, школа ће бити прикључена на гасни систем грејања. Израду пројектно-техничке документације финансирала је Општина Земун.

 

Такође, Градска општина Земун је из буџета издвојила средства за радове на уређењу дворишта школе, стаза, спортских терена, ограде и пратећих травнатих и зелених површина.

 

”Од почетка пројекта реконструкције и доградње школе, Општина је активно укључена. На сваки начин смо, сходно својим надлежностима, максимално били ангажовани, како би се радови завршили и ђаци наставили школовање у матичној школи”, рекао је председник Ковачевић.

 

Током јула и августа, предвиђено је да се учионице и кабинети опреме намештајем и дидактичким средствима.

 

Са радовима је требало да се почне још у 2020. години, но родитељи тада нису били сагласни да деца похађају друге школе, и када се дошло до компромиса истекла је грађевинска дозвола, тако да се у посао ушло тек у јулу следеће, 2021. године.

 

До привременог застоја дошло је и са порастом цена грађевинског материјала, који је узрокован свеукупном економском кризом, када се првобитни извођач радова повукао из посла.

 

Општина Земун је током трајања радова финансирала и обезбедила превоз за ученике старијих разреда ове школе, који су привремено похађали наставу у ОШ ”Илија Бирчанин” у Земун Пољу, како би родитељи били растерећени, а деца безбедна у саобраћају.