ЂАЦИ ИЗ ФРАНЦУСКЕ У БАТАЈНИЦИ

17. фебруар 2023.

Наставници, ученици и њихови родитељи из Основне школе ”Светислав Голубовић Митраљета” домаћини су 18 француских ученика и два наставника који у Батајници бораве од 17. до 24. фебруара.

 

На свечаном дочеку у Основној школи ”Бранко Радичевић”, која је уступила домаћинима свој простор, јер се у њиховој школи обављају грађевински радови, присуствовао је члан Већа Градске општине Земун Бошко Радовановић.

 

Обраћајући се драгим гостима директор ОШ ”Светислав Голубовић Митраљета” Игор Војновић је истакао да ће Батајничани дати све од себе да ђаци из Француске уживају у гостопримству.

 

”Са својим домаћинима, између осталог, посетиће Храм Светог Саве, Теслин музеј, Музеј Југославије, београдски Хајд парк, Калемегдан, Скадарлију, а биће доста времена и за игру и дружење.  Сигуран сам да ће бити успостављена нека нова пријатељства и да ће у своју земљу однети лепе успомене на нове пријатеље из Батајнице”, рекао је директор ОШ ”Светислав Голубовић Митраљета” Игор Војновић.

 

Сарадња између ОШ ”Светислав Голубовић Митраљета” и Колеж Вобон из француског града Белфор плод је сарадње наставница енглеског језика, Иване Пушице и Делфине Томчић на Еразмус+ конференцији која је одржана 2019. године у Дижону.

 

Колеж Вобон је прошле године аплицирао за средства из европских фондова, уз помоћ којих реализује пројекте краткорочне мобилности за ученике и наставнике како би упознали нове културе.