ШКОЛСКО ПРВЕНСТВО У ОДБОЈЦИ

23. децембар 2013.

23.12.2013

 

У Земуну је одржано Државно првенство у одбојци за ученице – категорија средње школе и квалификације за Светско првенство које се одржава у Португалији 2014.

Србију ће на Светском првенству представљати Спортска гимназија из Београда за ученица и Техничка школа из Обреновца за ученика. Обе екипе већ имају искуства јер су обе школе представљале нашу земљу на прошлом, првенству света у школском спорту.

Такмичење у Земуну отворио је председник општине Земун Дејан Матић и екипама пожелео успех, као и да на терену покажу сву лепоту спорта, дух игре и заједништва, да у Португалији представе нашу земљу у најбољем светлу и да се наша застава победом завиори.

Младе такмичаре и делегације Бугарске, Македоније, Турске и Хрватске поздравио је државни секретар Министарства омладине и спорта Предраг Перуничић. Делегације су боравиле у Србији поводом оснивања Савеза за школски спорт Југоисточне Европе.

Жељко Танасковић, председник Савеза за школски спорт Србије омладинкама је уручио медаље и дипломе и захавалио се свим ученицима такмичења.

У свечаном програму учествовало је Друштво за неговање традиције и културе ”Угриновци”.

naslovna-takmicenje

foto-1-takmicenje

foto-2-takmicenje

foto-3-skolsko-takmicenje