ШКОЛСКИ СПОРТ ИЗНЕДРИО ШАМПИОНЕ

12. јануар 2022.

Пројекат ”Школски спорт” који под покровитељством Градске општине Земун са земунским школама реализује Омладински спортски савез Земуна и ове године је окупио највећи број – 300 такмичарских екипа и више од 3.800 ученика – у Београду и Србији.

У свим заступљеним дисциплинама, земунски основци и средњошколци освојили су запажена места на турнирима.

На ”Малим олимпијским играма” од 16 земунских екипа и 172 учесника, тим ученика од првог до трећег разреда основне школе из ”Светозара Милетића” постао је шампион Београда, а прваци најбољи у Србији.

У финале манифестације ”Брзином до звезда” из Земуна се пласирало пет школа и 80 учесника, а прошлогодишњи победник Андреј Николић из ”Лазара Саватића” ове сезоне је био ”бронзани” у трци на 60 метара.

Међу 520 учесника такмичења у осам атлетских дисциплина организованих у Земуну, ученице виших разреда  ОШ ”Михајло Пупин” освојиле су злато на градском, а нижих из исте школе друго место, као и дечаци из ОШ ”Светозар Милетић”.

Ипак су све засенили појединачни успеси: Душан Безбрадица из ОШ ”Михајло Пупин” постао је државни првак у бацању кугле резултатом 10,91, Лука Томић и Андреа Првановић из ОШ ”Соња Маринковић” државни шампиони у бацању кугле и трчању на 300 метара, и са Дамјаном Јелићем и Јеленом Милошевић прваци међуокружног ателтског турнира. Љиљана Аничић, ученица ОШ ”Горња варош” победила је на међуокружном такмичењу и освојила сребро на државном првенству у скоку у даљ. Олга Станковић из ОШ ”Михајло Пупин” најбрже је у Београду истрчала трку на 600 метара и остварила трећи резултат у Србији.

Остварени су тријумфи и у кошарци: девојчице из ОШ ”Светозар Голубовић- Митраљета” избориле су се за прво место у Београду и друго у Србији, девојчице из ОШ ”Соња Маринковић” друге су у Београду, као и дечаци из ОШ ”Светозар Милетић”, док су ученице виших разреда из ”Михајла Пупина” треће у граду.

У баскету 3х3 дечаци из ”Лазара Саватића” завршили су турнир на трећем месту.

Пехари и медаље нису изостали ни у одбојци. Од 40 екипа и 450 учесника шампионску титулу Београда у Земун су донеле девојчице из ОШ ”Мајка Југовића”, бронзу из ”Светозара Милетића”, док су дечаци из ”Бранка Радичевића” и ”Михајла Пупина” освојили друго и треће место.

Ученици Правно-биротехничке школе ”Димитрије Давидовић” постали су вицешампиони Београда у футсалу.

Џудо екипа ОШ ”Станко Марић” освојила је бронзану медаљу на републичком такмичењу, а стонотенисери и стонотенисерке из Угриноваца су прваци Београда и вицешампиони Србије.

 

Селена Михајловић, ученица ОШ ”Соња Маринковић” постала је вицешампионка Србије у шаху.

Према постигнутим резултатима, ово је, упркос тешким епидемиолошким условима, била изузетна спортска година за земунске основце и средњошколце, учеснике пројекта Школски спорт.