ШЕСТИ ”ДРАГАН МАНЦЕ КУП 2022” У ЗЕМУНУ

14. јун 2022.

Под покровитељством Градске општине Земун у оквиру Међународног дечијег фудбалског фестивала од 17. до 19. јуна у Спортском центру ”Партизан-Телеоптик” одржаће се шести по реду ”Драган Манце Куп 2022” за  дечаке узраста од осам до 12 година, и девојчице узраста до 15. година.

 

”Драган Манце Куп” проглашен је спортским догађајем од изузетног значаја за Градску општину Земун и Републику Србију и најмасовнија је манифестација овог типа у Европи, те је 14. јуна одржана и конференција за медије на којој су се организатори и покровитељ догађаја обратили јавности са детаљима везаним за тродневни дечији фудбалски фестивал.

 

”Као Градска општина Земун постали смо покровитељ овог спортског догађаја који је укључен у годишњи календар сталних манифестација од значаја за општину Земун, јер  окупља млађе генерације и гаји здрав и ведар спортски дух. Општинска подршка спортовима и клубовима дала је резултате, посебно у атлетици – с поносом истичемо домете АК ‘Младост’, али и кошаркашких клубова ‘Младост’, ‘Земун’ и ‘Борац’, као и АС ‘Батајница’ и многе друге. Драган Манце Куп је поставио високе стандарде у организацији и ми ћемо са своје стране учинити све да Земун остане у незаборавном сећању као место где се игра добар фудбал, и средина за дружење и размену искустава”, рекао је председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић.

 

Конференцији је присуствовао и заменик председника ГО Земун Жарко Дроњак и изразио задовољство чињеницом да број учесника Купа расте из године у годину, што ангажује и  туристичке и угоститељске капацитете Земуна.

 

Организатори су најавили учешће 200 мушких и 20 женских екипа, односно 3000 учесника овог дечијег фудбалског празника. Спортклуб ТВ ће и ове године директно преносити 21 утакмицу у шест европских земаља, како је то чинио и претходне три сезоне.

 

Куриозитет је да ће се на Шестом ”Драган Манце Купу” такмичити и екипе Лисабонске ”Бенфике”, ”Паока” из ‘Солуна, ”Хамрбија” из Шведске”, ”Ујпешта” из Мађарске, Румунске ”Стеауе”, ”Раду Ребеја” из Кишињева, Молдавије, Казахстанске ”Нове генерације”, Аустралије и свих земаља региона.

 

Горан Манце је најавио спектакуларно свечано отварање Купа на Великом тргу с дефилеом учесника, уз богат културно-забавни програм који ће водити глумац Андрија Кузмановић и Марина Буљовчић, а у којем ће наступити брејк денсери, ди џеј, плесне групе, Зорана Павић, као и ватромет.

 

На тај начин родни Земун и Србија чувају већ 37 година живо сећање на свог трагично пострадалог вансеријског фудбалера Драгана Манцеа, чија се звезда нажалост прерано угасила.