ШАНГАЈ ДОБИЈА ПРИКЉУЧКЕ ЗА ВОДУ

10. новембар 2023.

Председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић и председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић, са сарадницима, обишли су 9. новембра улицу Велике међе Нова 21, у којој се одвијају радови на прикључењу домаћинстава на водовод. Реч је, наиме, о завршним радовима на изградњи  21,5 километара водоводне мреже, којом је обезбеђено око две хиљаде прикључака у насељу Шангај.

 

”У овом насељу  постоје неколико улица где су се у међувремену у своје куће уселиле породице и желим да вам кажем да  ће, чим текући радови буду окончани, бити покренуте потребне процедуре како би се урадила додатна водоводна мрежа”, рекао је председник Ковачевић, који је додао да ће бити решен и проблем у вези са експропријацијом земљишта како би две мерно-регулационе станице, у Угриновцима и на ауто-путу, могле да напајају насеље Шангај гасом.

 

Такође, на иницијативу Градске општине Земун почели су радови на проширењу гробља у Угриновцима и у току су процедуре за изградњу новог гробља у Батајници, на које се дуго чекало.

 

Шапић је најавио да ће од Кванташке пијаце до уласка на Пупинов мост раскрснице  бити регулисане кружним током. Ова врста саобраћајне регулације биће урађена и дуж Батајничког друма, који ће истовремено бити проширен за две траке у оба смера.

 

У разговору са окупљеним грађанима председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић je одговорио на сва питања у вези са комуналним проблемима.

 

Председник Градске општине Земун најавио је нове радове у Батајници, попут реконструкције комплетног коловоза у Улици мајора Зорана Радосављевића, у дужини од три километра.

 

Градска општина Земун је покренула низ пројеката важних за Батајничане, као што су уређење центра насеља, реконструкција унутрашњих саобраћајница, довршетак радова на комуналној инфраструкури и израдња нове Здравствене станице са дупло већим капацитетима.