ШАМПИОНСКА ШКОЛА АК ”МЛАДОСТ”

19. мај 2023.

Земунски Атлетски клуб ”Младост” бележи фантастичну спортску сезону.

 

На управо одржаном Отвореном првенству Београда старији пионири клуба освојили су четири златне, шест сребрних и три бронзане медаље, док су млађе пионирке Јана Маринковић и Нина Петровић донеле злато, сребро и бронзу. Јана је прва атлетичарка Београда, вицешампионка у бацању кугле, док је Нина трећа у скоку у вис.

 

На Атлетском митингу ”Трофеј Београда” атлетичари АК ”Младост” су такође побрали прегршт медаља.

 

Андреа Првановић била је најбржа у трци на 300 метара с препонама, Дамјан Јелић други, Лука Томић је скочио у вис за сребро, Катарина Јахода је истрчала друга у трци на 100 метара с препонама, а Анђела Пауновић на 400 метара.  Олга Станковић и Реља Шеварлић били су трећи у тркама на 300 метара с препонама, Лука Томић на 100 метара, Страхиња Здравковић у скоку у вис, Николија Марковић у бацању копља, Катарина Јахода у спринту на 100 метара, Анђела Пауновић на 100 метара с препонама и Ана Коврлија у скоку у вис.

 

Велики успех постигао је у финалу Атлетске конференције у Америци Димитрије Новаковић освајањем шампионске титуле, скочивши у даљ 7.64 метара и сребра у троскоку, резултатом од 15.24 метара.

 

Градска општина Земун је атлетског тренера ”Младости” Горана Радоју одликовала највишим општинским признањем – Повељом за грађанске заслуге са медаљом – Заслужни грађанин Земуна 2022. године за допринос спорту и финансирањем годишњег програма Клуба ”Развој атлетике у Земуну – 2023” у области подстицаја и стварања услова за бављење спортом посебно деце и омладине.