ЧИШЋЕЊЕ ЗЕМУНСКОГ КЕЈА

21. септембар 2020.

Поводом Европске недеље мобилности и Светског дана чишћења, 21. септембра, на иницијативу Градске општине Земун покренута је акција уређења Земунског кеја.

Екипе ЈКП ”Зеленило Београд” и ”Градска чистоћа” радиће у три дана на потезу од ресторана ”Радецки” до хотела ”Југославија”.

Удруженом акцијом биће очишћено шеталиште и приобаље, уређене зелене површине, поправљене или замењене дотрајале клупе и постављене нове канте за смеће.

Помоћник председника Градске општине Земун Милан Милисављевић рекао је да ће овакве акције бити пракса на месечном нивоу и захвалио се екипама градских комуналних предузеће на сарадњи и ажурности.

”Позивам суграђане и све посетиоце нашег прелепог Кеја, бисера Београда да буду одговорни и да се домаћински односе према ономе што имамо како бисмо свакога дана уживали у Дунаву, лабудовима, природи, и како би наше шеталиште било чисто и уредно свакога дана”, рекaо је Милисаваљевић.

Европска недеља мобилности, као и Светски дан чишћења имају за циља побољшања јавног здравља и квалитета живота становништва кроз повећање мобилности што доприноси решавању еколошких проблема урбаних средина попут загађења ваздуха и указује се колики проблем представља наше несавесно управљање ресурсима и отпадом, али и колико је важно да се људи удруже и сарађују у решавању овог проблема.