ЧЕЛНИЦИ ОПШТИНЕ ЗЕМУН ПОСЕТИЛИ ДРВАР

06. фебруар 2023.

Делегација Градске општине Земун на челу са председником Гаврилом Ковачевићем током викенда боравила је у посети Општини Дрвар.

 

На пријему код начелнице општине Дрвар Душице Рунић, којем су присуствовали и конзул Републике Србије у Дрвару Југослав Ђорђевић и начелница општине Источни Дрвар, који се налази у Републици Српској, Милка Иванковић разговарало се о сарадњи у области културе и спорта.

 

Председник Ковачевић, посетио је и Конзуларну канцеларију у Дрвару, која је административни центар за Србе у Ливањском кантону, у федерацији БиХ, и симбол јаке везе са матицом. Такође, положени су венци на централно спомен-обележје погинулим борцима у Одбрамбено-отаџбинском рату.

 

Том приликом, председник Ковачевић поручио је да дијаспора и Крајишници увек могу да рачунају на Србију и председника Александра Вучића. 

 

”Земун је на располагању за сваку помоћ, и овом посетом, почињемо интензивну сарадњу две локалне заједнице”, истакао је Ковачевић, нагласивши да у Земуну живи много Дрварчана, што је гарант остваривања пројеката на обострану корист.

 

Посета делегације Земуна, завршена је пријатељском утакмицом између Фудбалског клуба ”Борац” и Фудбалског клуба ”Земун”. Одлична атмосфера и подршка верних навијача који су пратили своју екипу до Дрвара, завршена је победом Земуна, и то пет према нула.

 

Овај спортски догађај, био је повод да се Градска општина Земун укључи у подршку подмлатку Клуба ”Борац” из Источног Дрвара, који има традицију дугу један век, како би 50 младих играча имали још боље услове за тренирање, и са својим вршњацима из Земуна делили искуства и спортске радости.

 

Домаћини су истакли да је ова посета Земуна, важна на пољу остваривања конкретних резултата, и доказ да је Србија чврсто уз свој народ на западу Крајине.