ХУМАНИТАРНИ УСКРШЊИ УМЕТНИЧКИ ПРОГРАМ У МАДЛЕНИЈАНУМУ

03. април 2014.

03.04.2014

 

Под покровитељством супруге председника Републике Србије госпође Драгице Николић, уз подршку општине Земун, у Опери и театру ”Мадленијанум”,  одржан је хуманитарни ускршњи уметнички концерт удружења ”Кругови уметности”. Прикупљена донаторска средства и новац од продатих улазница намењени су Центру за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској.

Деветоро малишана из овог Центра били су учесници радионице ”Радост ускрса”  и са својим другарима као прави уметници осликавали су ускршња јаја користећи више ликовних техника, под вођством уметнице Соње Гајић.

Концерт ”Деца деци” извеле су младе флаутисткиње из ансамбла ”Флаутисимо”  и ученици престижних музичких школа Србије, носиоци награда на домаћим и међународним такмичењима.

Централни догађај био је концерт ”Уплитање звука”,  мултимедијална представа пијанисткиње  Еме Гоцевић, ауторке пројекта и оснивача Удружења ”Кругови уметности” и  Милана Велса, музичког сарадника и продуцента.

У приказу покривеним електронским и видео –музичким материјалом учествовали су плесачи, певачи и инструменталисти, са поруком да су они ”садашање лице уметности наше земље” у креативности културног деловања, иновацији и примени уметничког знања и вештина.

foto-1-uskrsnji-koncert

foto-2-uskrsnji-koncert