ХИЉАДУ ПАРИ ЦИПЕЛИЦА ЗА НАЈМЛАЂЕ

20. октобар 2010.

20.10.2010

 

Општина Земун и Канцеларија за младе обезбедила је донацију од хиљаду пари нових дечијих ципелица, којe су поделили Удружењима особа са инвалидитетом и посебним потребама“Таурунум“, Бораца и ратних војних инвалида, Самохраних мајки,  удружењу Рома Земун и Удружењу за дечију и церебралну парализу.

”У сталном смо контакту са представницима ових удружења и они нам свакодневно сугеришу шта им је потребно и са којим се све проблемима суочавају. Зато смо се одлучили да им обезбедимо нешто практично и корисно , а то је за почетак обућа”, рекао је координатор Канцеларије за младе Бојан Бајагић. И поред скромног буџета Општина је уз помоћ донатора омогућила најугроженијим категоријама становништва на територији Земуна, да своје најмлађе обрадују новим  ципелицама како би спремни дочекали предстојеће зимске дане.

У овим тешким временима, када многи од нас не раде, а цела плата нам одлази на храну, ова помоћ је и више него значајна, једногласни су били родитељи деце ,којима су биле уручене ципелице.

”Општина Земун  испунила је своја предизборна обећања, континуирано нам помаже, како кроз ову донацију, тако и кроз  пружање правне помоћи нашим мајкама”,  поручила је председница Удружења самохраних мајки Душица Радишић.

Брига Општине Земун о деци са посебним потребама започела је отварањем креативне радионице, а сада се наставља поделом ципела, истакао је члан Већа Општине Земун Дејан Вујсић, који је том приликом обећао да ће следећи пут донирати удружењу „Таурунум“ и компјутер.

naslovna_16

foto%201_34

foto%202_26

FOTO_4