ФК ЗЕМУН У НАРЕДНОЈ СЕЗОНИ У СРПСКОЈ ЛИГИ БЕОГРАД

08. јун 2021.

Фудбалски клуб Земун такмичарску сезону 2020/2021 завршио је на 17. месту Прве лиге Србије и наредну ће играти у трећем рангу, Српској лиги Београд.

У 34 кола минуле сезоне Земунци су остварили тек седам победа и одиграли шест утакмица нерешеним резултатом, док су у 21 поражени.

Тим који ове године обележава 75 година постојања у својој славној историји памти и учешћа у највишем државном рангу, као и изласке на међународну сцену: међутим, после две сезоне у Суперлиги Србије суочава се са одливом искусних првотимаца, што се одражава и на пласман. После две сезоне проведене у Првој лиги Србије и дебакла, најмлађа екипа ове лиге, уз помоћ шире друштвене заједнице, стоји пред одговорним задатком да стекне искуство, сазри и остане у Земуну, од Гуџулића, Јовановића, Ђаловића, Кузмановића, Пауновића, Цакића, Лазаревића, Јовановића, Стокића, Мијаиловића, Исидоровића, Јованчевића, Петровића, Крижана до Ненадовића и свих осталих играча, годишта од 2001. до 2003. и млађих, како би уиграла озбиљнији тим за предстојеће фудбалске изазове и што бржи повратак у виши ранг. Растрзани између Прве и Омладинске лиге Србије, у којима је ФК Земун изводио исти састав, млади Земунци можда нису ни могли да постигну више.