ФИЛМ ДУШАНА КОВАЧЕВИЋА ”НИЈЕ ЛОШЕ БИТИ ЧОВЕК” ОТВАРА ЗЕМУНФЕСТ

24. август 2022.

Седми Земунфест почиње вечерас на Великом тргу у 20 часова концертом  ”Jela cello” и пројекцијом филма Душана Ковачевића ”Није лоше бити човек”.

Заменик председника Градске општине Земун Жарко Дроњак у изјави за ТВ Студио Б позвао је Земунце и Београђане да у наредних пет дана, колико траје програм Земунфеста на три локације, посете неки од садржаја и погледају добре филмове, послушају добру музику и подрже младе уметнике који имају свој простор на Магистратском тргу.

”Земун ће бити у знаку филма, музике и културе. Деца ће такође имати свој кутак, такозвану дечију зону са представама и простором где излажу своје радове и слике које настају у оквиру радионица и даље се поклањају школама и домовима за незбринуту децу. Важан сегмент је новина коју смо увели од прошле године, а то је ноћни маркет који афирмише привреднике који излажу рукотворине и специфичне производе”, рекао је Жарко Дроњак, нагласивши да ће се организатори прилагођавати временским приликама, а посетиоци могу да се благовремено информишу на друштвеним мрежама о евентуалном одлагању или премештању садржаја.

Земунфест се одржава од 24. до 28. августа на три локације Велики трг – Велика сцена и Дечија зона, Магистратски трг – мала сцена, Богојављенски плато – музичка сцена, и пратећи програм са изложбама и маркетом је на Земунском кеју на Летњој позорници.

Дечији програми су од 17 часова, маркет почиње од 18 часова, док су филмске пројекције од 20 и 20.30 часова, а концерти од 22 часа.

 

https://www.facebook.com/zemunfest/

 

https://www.instagram.com/zemunfest/