У СРЕДУ ПОЧИЊЕ ЗЕМУНФЕСТ

22. август 2022.

Земунфест, седми по реду, биће одржан на три локације од 24. до 28. августа. Фестивал на Великом тргу отвара концерт ”Jela cello”, а затим следи филм Душана Ковачевића, ”Није лоше бити човек”. Прилику да се прикажу јавности добиће млади ствараоци – режисери, музичари, глумци и многи други уметници.

 

Централни музички и филмски програм ће се традиционално одржавати на Великом тргу, а предвиђен је програм и на Магистратском тргу и Земунском кеју.

 

Током пет дана фестивала посетиоци ће имати прилику да уживају у добром балансу између филмова и других облика уметничког стваралаштва. Плато код ”Венеције ” (Богојављенски трг) од 25. до 28. августа у 22 часова резервисан је за концерте. Земунску публику забављаће групе Вампири, Фрајле, Кербер и Фантом. За најмлађе на Великој сцени током викенда биће приређен пригодан програм.

 

Осим забаве, Земунфест и Градска општина Земун пружају подршку малим предузетницима, који ће имати прилику да представе своје мале бизнисе, рукотворине, услуге и производе које ће посетиоци моћи да купе.

 

Пре девет година Фестивал је први пут одржан са циљем да надомести биоскопе којих у Земуну више нема. Од тада Земунфест расте сваке године. Од 2017. године захваљујући подршци Градске општине Земун, али и спонзора, Земунфест прераста у манифестацију која се реализује сваке године.

 

ПРОГРАМ И ЛОКАЦИЈЕ