У ”САВАТИЋУ” ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈА ”МОЈЕ ЗДРАВЉЕ, МОЈЕ ПРАВО”

08. април 2024.

У оквиру промоције пилот пројекта ”Свако дете има право да одрасте здраво”, које се под покровитељством министарстава просвете, здравља и спорта реализује у 95 школа у Србији, у ОШ ”Лазар Саватић”, 7. априла је организована манифестација за ученике основних и средњих школа са територије Београда под називом ”Моје здравље, моје право”. Учествовали су и активисти Црвеног крста, а подршку им је својим присуством пружио и председник Скупштине Градске општине Земун Мирослав Гајић.

 

Догађају су присуствовали и представници надлежних министарстава, Олимпијског комитета Србије, као и представници радне групе која прати спровођење овог пројекта.

 

Сви наставници физичког васпитања, учитељи од првог до четвртог разреда, наставници и њихови ђаци учествовали су у обуци пружања прве помоћи, а основци и средњошколци су имали прилику да се такмиче у савладавању полигона и потврде своју спретност.

 

Основни циљ овог пилот пројекта је да се сваком ученику омогући физичка активност захваљујући увођењу два нова часа физичког и здравственог васпитања, што у пракси представља пет часова за основце, док је за средњошколце четири пута недељно.

 

До краја школске године, радна група пилот пројекта ће објавити извештај реализованог пројекта са предлозима за даље неопходне кораке у циљу унапређења здравственог стања школске деце.