У ПОСЕТИ ИНВАЛИДИМА, ЦЕНТРУ У ШЕКСПИРОВОЈ И СИГУРНОЈ КУЋИ

09. мај 2014.

09.05.2014

 

Удружење ратних војних и мирнодопских инвалида Србије срдачно, с пуним поверењем и отворено за сарадњу дочекало је Владимира Стојковића, члана Већа општине Земун и представника Фонда „Мала Милица Ракић из Батајнице“ и Александру Љубојевић, саветника Одбора за социјална питања Народне скупштине са сарадницима. Председник УРВМИС Јанош Нађ упознао је своје госте са проблемима ове осетљиве популације.

У Центру за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју у Шекспировој 8, радо виђени гости су у пратњи својих домаћина директорке Наде Мраковић и њеног заменика Петра Јорданова обишли ову репрезентативну установу изграђену пре две године и упознали се са њеним корисницима и садржајима који су им доступни. Разговарало се и о могућностима налажења простора за боравак у Земуну.

Весна Станојевић са менторкама и штићеницама једине сигурне куће у Београду упознала је своје госте са акутним проблемима овог вида збрињавања мајки са децом од породичног насиља. ”У складу са својим могућностима пружићемо подршку и помоћ свима онима које смо данас посетили, свесни да су проблеми друштва врло сложени и да их мора пратити одговарајућа законска подршка. Извешћемо закључке из обављених разговора и сачинити листу приоритета како бисмо на најприкладнији начин обезбедили помоћ”, изјавио је Владимир Стојковић.

1_11

2_9

3_9