У ПЛАНУ ПОДЗЕМНА ГАРАЖА КОД ЈП ”ПИНКИ”

31. август 2021.

Подземна гаража код Јавног предузећа “Пинки”, која је требало да се гради ове године на иницијативу Градске општине Земун, уместо једне подземне етаже за 160 аутомобила имаће два нивоа и 350 места за паркирање.

”Планом детаљне регулације биле су предвиђене две етаже, међутим, с обзиром на близину воде и проблематику самог терена  била су неопходна испитивања. Утврђено је да се овде могу градити два подземна нивоа са око 350 места. Сада чекамо грађевинску дозволу, и док се спроведу процедуре, изабере извођач радова, највероватније је да радови крену на пролеће 2022”, каже председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић, уз напомену да се на овај начин решава велики проблем паркирања у старом језгру Земуна, које одавно кубури са слободним местима за остављање возила.

Будућа подземна гaража ће, како су раније најавили из ЈКП “Паркинг сервис”, бити позиционирана паралелно са халом “Пинки” и од приземља биће удаљена око девет метара. На једном делу крова будућег укопаног паркинга биће зелени кров, док ће на другој страни бити пешачки плато испред улаза у дворану.