У ПЛАНУ НОВИ ПРОЈЕКТИ У БАТАЈНИЦИ

11. април 2024.

Петља Батајница, која омогућује директан излаз на ауто-пут Е-75, везу са старим новосадским путем, новоизграђеним логистичким центром и интермодалним терминалом, као и реконструкција Белегишке улице са обилазницом, само су део капиталних инвестиција у Батајници. 

 

Модернизована је железничка пруга са реконструкцијом станичне зграде, изграђен је надвожњак преко пруге са приступним саобраћајницама, док је у насељу Шангај постављена водоводна мрежа у дужини од 23 километра, што су све велики инфраструктурни и грађевински пројекти који су реализовани у последњих неколико година.

 

Такође, једна од кључних инвестиција је и доградња и реконструкција Основне школе ”Светислав Голубовић Митраљета”, која сада може да прихвати 2000 ђака.

 

Председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић за ТВ Информер је рекао да се на овоме неће стати. У Батајници ће се градити нова здравствена станица, ново гробље и још 30 километара водоводне мреже.

 

Од укупно три километара санације коловоза Улице мајора Зорана Радосављевића, већ је урађено 900 метара, а машине путарских фирми налазе се у Угриновцима, Бусијама, Земун Пољу и Новој Галеници.

 

На више од десет локација асфалтирају се коловози и пешачке стазе у циљу повећања безбедности свих учесника у саобраћају и у складу са Програмом за одржавање некатегорисаних путева и саобраћајних површина у јавном коришћењу унутар блока које спроводи Градска општина Земун.